Kinderwerk

Iedere zondag is er kinderwerk voor de groepen 1 t/m 8.

Corona

In verband met het corona virus ziet het kinderwerk er anders uit.
Iedere zondag zijn de kinderen welkom vanaf 9.30 uur we willen u vragen om uw kind buiten af te zetten bij de deur en niet binnen te komen. Uw kind word opgewacht door een kinderwerker bij aankomst. Bij de deur moet uw kind de handen ontsmetten. Na de (online) dienst ongeveer 11.15 uur kunt u uw kind weer ophalen. U wordt verzocht om buiten te wachten. We zullen ons houden aan de geldende maatregelen m.b.t. het coronavirus voor kinderen/scholen.

Gast kinderen zijn ook in corona tijd van harte welkom. In verband met de geldende corona regels zou het fijn zijn als gast kinderen van te voren even aangemeld worden via kinderwerk@kruiskerkdiever.nl

Kindernevendienst

Kindernevendienst wordt gegeven tijdens de preek. Net voor de preek gaan de kinderen naar hun eigen ruimte.

De ene week is er kindernevendienst, de andere week kinderkerk.

Kinderkerk

Kinderkerk wordt gegeven tijdens de kerkdienst in een aparte ruimte. Ze zijn welkom vanaf 9.30 uur, om 10.00 uur starten we met het programma. We beginnen met het zingen van een aantal liedjes en er is ruimte voor gesprek om elkaar te leren kennen. Daarna leggen we een Bijbelverhaal uit d.m.v. een toneelstuk, filmpje of op een andere speelse manier. Er wordt samen, met en voor de kinderen gebeden. Als afsluiting wordt er een leuke opdracht of activiteit gedaan.

Tijdens de kindernevendienst en kinderkerk wordt er gebruik gemaakt van het materiaal Bijbel Basics van het Nederlands Bijbelgenootschap. Dit is creatief en eigentijds materiaal, wat aansluit bij hun belevingswereld en hun ontwikkeling. Er wordt een brede basis gelegd voor de Bijbel opvoeding en ook recht gedaan aan de rijkdom van de Bijbel. We vinden het belangrijk dat kinderen Jezus Christus persoonlijk leren kennen.

De groepen voor het kinderwerk zijn als volgt ingedeeld:

groep 1 t/m 4, groep 5 en 6, groep 7 en 8

Zomerperiode

Gedurende de zomerperiode is er kindernevendienst voor de groepen 1 t/m 4. En er worden kleurplaten en/of puzzelbladen uitgedeeld bij de ingang van de kerk.

SPAARDOEL

Tijdens de kinderkerk wordt er gecollecteerd voor een goed doel. Ieder jaar wordt er een ander doel gekozen.

Dit seizoen willen we sparen voor IZB vereniging voor zending in Nederland. We sparen dan voor kinderwerk op camping Zeestrand in Termunterzijl een klein plaatsje in Groningen

In het hoogseizoen (half juli tot half augustus) is er gedurende vier weken een Dabar team (bestaand uit vrijwilligers tussen de 18 en 25 jaar) op de camping. Het team organiseert een afwisselend recreatieprogramma en deelt hun geloof met kinderen, jongeren en ouderen. De vrijwilligers mogen midden in het dagelijkse leven op de camping in woorden en daden getuige zijn van Gods liefde voor mensen die Hem (nog) niet kennen. 

Camping Zeestrand is een gezellige kleine camping, waardoor het voor de vrijwilligers mogelijk is om persoonlijke aandacht te hebben voor de campinggasten en in korte tijd een goede band met hen op te bouwen. Deze camping is niet ver bij Duitsland vandaan. Daarom zijn er vaak veel Duitse campinggasten aanwezig in de zomer. Sparen jullie ook mee? Bijgevoegd vinden jullie een spaardoosje om thuis te sparen. Aan het einde van het seizoen doen we een oproep om de spaardoosjes in te leveren.

Vragen?

Mocht jij vragen hebben mail dan gerust naar kinderwerk@kruiskerkdiever.nl

I